Ur bjuder på tre föreläsningar från Förskoledagarna! Varför inte ta del av föreläsningarna inför ett personalmöte och diskutera som fortbildning?
Ylva Ellneby har även skrivit boken Må bra i förskolan. Barn får tåla allt mer, allt längre ner i åldrarna. Vad får det för kosekvenser när barn inte får det som vi vet att de behöver för sin allsidiga utveckling? Det frågar sig Ylva Ellneby, förskollärare och specialpedagog. Ylva Ellneby menar att stress i små doser är bra, men att de vuxna måste kontrollera dosen.
Det lekande lärande barnet och förskolan
Ingrid Pramling Samuelsson, professor i pedagogik, åker runt i världen och pratar om vikten av att kunna erbjuda barn i förskolan rätten att utvecklas på ett bra sätt. Små barngrupper och tillgång till bra pedagoger är saker som ger barnet en bra start socialt och kulturellt. Ingrid Pramling Samuelsson pratar om vikten av att kommunicera med barn och inkludera barnen i skolans arbete. Att leka och lära sig är ett utmärkt sätt för barn att bli inspirerade och nyfikna.
Att arbeta i ett mångkulturellt område är utmanande och inspirerande. För att utveveckla det interkulturella arbetet krävs kunskap och reflektion. Hur välkomnar vi mångfalden och hur skapas goda möten mellan barn, föräldrar och pedagoger utan det verbala språket som hjälpmedel? Kristina Ljunggren Jonsson, förskollärare och specialpedagog i Gislaved, med mångårig erfarenhet av arbete i ett mångkulturellt område, berättar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.